Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Tjänster för delaktighet och inflytande

I vår nya externa webb har vi byggt in tre tjänster för delaktighet och inflytande. Nu kan du skapa en namninsamling, skicka en fråga till partierna och lämna förslag till kommunfullmäktige direkt via webben.

Ett av våra mål med att skapa en ny extern webb var att göra det lättare att vara delaktig i och utöva inflytande på kommunens politik och verksamhet. Därför tog kommunstyrelsen beslut om att sätta av pengar för att vi i projektet skulle kunna utveckla tre tjänster för delaktighet och inflytande. 

Namninsamlingar

Namninsamlingar på nätet är ett populärt sätt att skapa opinion, som redan används av en del kommuner i Sverige. I vår nya tjänst kan du skapa namninsamlingar och vem som helst kan skriva under dem. Namninsamlingar som får många underskrifter lämnas vidare till kommunstyrelsen. 

Namninsamlingar

Fråga politiken

I den här tjänsten kan du ställa en fråga till ett eller flera av partierna i kommunfullmäktige. Du kan också lätt se vilka partier som har svarat och vilka som inte ännu har svarat. 

Fråga politiken

Medborgarförslag

Alla som är medborgare i Östhammars kommun får lämna förslag direkt till kommunfullmäktige. Förslagen tas upp på kommunfullmäktiges möten. 

Medborgarförslag

Publicerad
2 oktober 2015
Senast uppdaterad
2 oktober 2015
Ansvarig organisation
Kommunikation och kundtjänst
Ämne
Ny extern webbsida