Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Skolinspektionen besöker Öregrunds skola och grundsärskolan i Östhammar

Skolinspektionen kommer imorgon och på fredag att besöka Öregrunds skola och grundsärskolan i Östhammar som en del i den regelbundna inspektion som görs av skolorna i Östhammars kommun.

Skolinspektion inspekterar skolverksamheten i alla kommuner. Under slutet av 2015 kommer Skolinspektionen att inspektera förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxenskola och särskola i Östhammars kommun. Den senaste inspektionen av Östhammars kommun gjordes 2011.

Till skillnad från tidigare år så kommer Skolinspektionen inte att besöka alla skolor i kommunen. Istället har de valt att fokusera på fyra skolor som kommer att besökas och inspekteras på plats. Öregrunds skola och grundsärskolan i Östhammar besöks 19-20 november och Bruksgymnasiet och Wilhelm Haglunds gymnasium besöks 1-2 december.

Skolinspektionen kommer också att göra intervjuer med tjänstemän och politiker på kommunen och granska dokument från verksamheten. Även den skolenkät som gjordes under våren kommer att ligga till grund för det beslut som Skolinspektionen fattar. Beslutet väntas komma under januari eller februari nästa år.

Läs mer om Skolinspektionens arbete här

Publicerad
18 november 2015
Senast uppdaterad
18 november 2015
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningsnämnd