Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Öppet hus på brandstationerna lördagen den 12 september

Under den här veckan pågår Brandskyddsveckan och Uppsala brandförsvar bjuder in till öppet hus på brandstationer och värn.

Välkommen till öppet hus lördagen den 12 september kl. 12.00-15.00 på brandstationerna i kommunen. Under dagen kan du få en visning av stationen och möjlighet att lära dig mer om hur du bäst skyddar dig mot brand.

I Östhammars kommun kan du besöka brandstationerna i Alunda, Gimo, Öregrund, Österbybruk, Östhammar och brandvärnet på Gräsö.

Uppsala brandförsvar söker brandman i beredskap

Uppsala brandförsvar söker räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) till stationerna i Gimo, Öregrund, Österbybruk och Östhammar. Du kan besöka någon av stationerna under Öppet hus på lördag 12 september för att få mer information. Du kan också läsa mer om vad det innebär att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap, och hur du ansöker, på Uppsala kommuns webbplats.  

Uppsala brandförsvar

Östhammars kommun samverkar i en gemensam räddningsnämnd med Tierps och Uppsala kommuner. Det är Uppsala brandförsvar som tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut. Uppsala brandförsvar ansvarar för räddningstjänst, brandtillsyn, tillstånd och tillsyn gällande brandfarliga och explosiva varor i de tre kommunerna. De ansvarar också för information och utbildning i brandsäkerhet samt sotning/rengöring och brandskyddskontroll. 

Publicerad
7 september 2015
Senast uppdaterad
8 september 2015
Ansvarig organisation
Uppsala brandförsvar