Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Ny app möjliggör inventering av 150 fler fastigheter per år

Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer är i full gång med årets inventering av enskilda avlopp. Nytt för i år är användningen av ett digitalt verktyg för hantering av allt från rutiner, planering och genomförande av inventeringen.

– Den här applikationen är en spännande utveckling av vårt arbetssätt och vi sparar massor med tid. Vi hoppas kunna öka antalet inventerade fastigheter från 350 till 500 stycken per år. Idag finns det omkring 7000 aktuella fastigheter med enskilda avlopp i vår kommun och med dagens inventeringstempo så skulle det ta 20 år att hinna varvet runt, säger Mats Sjöberg, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Östhammars kommun. 

All dokumenthantering kommer att ske i digital form. Med det nya verktyget finns möjlighet att läsa in information till det administrativa systemet och skriva ut rapporter direkt efter genomförd inventering.

 I dagsläget är det bara enskilda avlopp som vi inventerar med det här verktyget men förhoppningen är att vi ska kunna få en bredare användning för den framöver, säger Mats Sjöberg. 

Publicerad
9 september 2015
Senast uppdaterad
9 september 2015
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret