Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Vad finns på botten i Öregrunds hamn

Välkommen att lyssna till personal från Sjöhistoriska muséet den 9 september i Öregrund, som berättar om dykningarna i Öregrunds hamn.

Dykningarna ingår i en marinarkeologisk undersökning av hamnen, med avsikt att se om det finns fornlämningar som skulle kunna skadas vid en eventuell ombyggnad av hamnen.

Undersökningen pågår under nästa vecka och på onsdag den veckan, den 9 september, berättar en marinarkeolog från Sjöhistoriska museet om undersökningen och vad de hittills hittat.

Östhammars kommun har inlett ett arbete för att ta fram en ny detaljplan för Öregrunds hamn. Hur arbetet med detaljplanen ska gå vidare beror bland annat på resultatet av den marinarkeologiska undersökningen.

Föreläsningen hålls i samband med Öregrunds utvecklingsgrupps stormöte.

Tid: Onsdag 9 september, start 18.30

Plats: Biografen i Öregrund, Kyrkogatan 1.

Publicerad
2 september 2015
Senast uppdaterad
12 maj 2016