Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Beslut fattat om skolan i Östhammar

Frösåkersskolan blir en 4-9-skola och Edsskolan och Kristinelundskolan blir F-3-skolor. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden under torsdagens möte.

Frösåkersskolan blir en 4-9-skola och Edsskolan och Kristinelundskolan blir F-3-skolor. Det beslutade  barn- och utbildningsnämnden under torsdagens möte.

Men den nya skolorganisationen kommer inte att träda i kraft förrän det finns plats för fler elever på Frösåkersskolan. Lisbeth Bodén, chef på barn- och utbildningsförvaltningen berättar att de kommer att ge tekniska förvaltningen i uppdrag att ta fram kostnadsunderlag för att bygga om Frösåkersskolan eller bygga en ny Frösåkersskola.

- Vi kommer att be om två underlag, ett för 650 elever och ett för 800 elever. Det viktiga för oss är inte om skolan byggs om eller om vi bygger en ny skola, utan att lärsituationen blir så bra som möjligt, säger hon.

En större skola i Östhammar med fler årskurser kan enligt Lisbeth Bodén ge många fördelar.

- Med en större skola får vi större flexibilitet och större möjligheter till kollegialt lärande. Det blir också lättare för oss att hitta kompetenta lärare och att få en röd tråd igenom hela skolgången. Vi ska bygga en skola för 50 år framåt i tiden och jag tror att det här kan bli en skola som kan locka många föräldrar och elever, säger hon.

Sedan tidigare har barn- och utbildningsnämnden beslutat att Snesslinge, Gräsö och Öregrunds skolor inte kommer att påverkas av den nya organisationen under denna mandatperiod.

Publicerad
11 september 2015
Senast uppdaterad
12 maj 2016
Ämne
Projekt Nya Skolan