Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Ytterligare förstelärare anställda

Östhammars kommun anställde sina fem första förstelärare hösten 2013. Nu har ytterligare 20 anställts.

Personerna på bilden är de förstelärare som anställdes hösten 2013.

-        Totalt sett har vi 24 förstelärarte på plats, men antalet platser är 28, säger barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén.  Vi sparar fyra platser till eventuellt två lektorstjänster.

Av de totalt 48 ansökningarna har barn- och utbildningsförvaltningen tagit ut de 20 nya, som ska få bli förstelärare i kommunen.

-        Vi behöver nu skapa tydliga uppdrag för våra förstelärare, som tillika är våra spridare av information/kommunikationsteknik (IKT). De ska utbildas i IKT, så att de i sin tur ska kunna sprida kunskap på skolorna.

-        Jag ser som det främsta uppdraget att utveckla det kollegiala lärandet. Som jag tror är en av de viktigaste framgångsfaktorerna i skolutvecklingen, säger Lisbeth Bodén.

Publicerad
6 maj 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016