Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Vildsvin gillar frukt

Vildsvin söker frukt i trädgården!

Vildsvin har funnits i Östhammars kommun i många år. På höstarna är sannolikheten större att de söker sig till villaträdgårdar, lockade av fallfrukt.

Favoriten är plommon så se till att plocka bort all fallfrukt. Komposten är också en favorit. De söker mat kväll och gryning. Vildsvin har mycket bra luktsinne och hörsel, men ganska dålig syn. När vildsvin letar sig in i trädgårdar finns risk att de bökar upp gräsmattor.

Vi vill därför uppmana alla fastighetsägare att samla upp fallfrukt. Större mängder kan lämnas som trädgårdsavfall i kommunens återvinningscentraler. Undvik att lägga fallfrukten i skogspartier nära tättbebyggt område.

Tänk också på att inte låta frukt sitta kvar på träden under vintern och att fågelfrö på marken kan locka till sig vildsvinen.

Publicerad
1 oktober 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016