Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Vårens aktiviteter och utställningar på biblioteken

Nu är vårens program för olika aktiviteter på biblioteken i Östhammars kommun klart. Det innehåller allt från föredrag och släktforskarträffar till barnteater och olika utställningar. Nytt för i år är fantasyrollspel för unga och en skrivarkurs för sportlovslediga.

- Biblioteken spelar en viktig roll i lokalsamhället som en arena för möten, information, kunskap och kultur, säger Fia Söderberg, bibliotekschef på Östhammars kommun. Därför är vi så glada över att kunna presentera ett brett urval av program och utställningar.

Under februari visas utställningar på flera bibliotek, bland annat en utställning om Stig Dagerman och olika konstutställningar. Fram till den 14 februari finns också Trafikverkets vägplan med ritningar som förslag på ombyggnad av väg 288 mellan Gimo och Alunda att se på Alunda och Gimo bibliotek. Nordupplands Släktforskare arrangerar släktforskarträffar på biblioteken i Öregrund och Östhammar.

- Vi är stolta och glada över de föreläsare som kommer till biblioteken i vår, säger Unn Torell, programansvarig. Bland dem finns en av landets främsta korsordsbyggare, HC Nygårdh, och skådespelerskan och Karin Boye-skildraren Pia Garde.


HC Nygårdh, ”Sveriges mest fruktade och mest älskade korsordsbyggare”.

Nytt för i år är fantasyrollspel för ungdomar från 13 år på fritidsgårdarna i Östhammar, Österbybruk och Alunda samt på Kyrkråttan i Gimo. För barn arrangerar biblioteken barnteater och för sportlovslediga unga hålls en skrivarkurs i Öregrund. Det kan tillkomma ett antal evenemang under våren, bland annat kommer biblioteken uppmärksamma Världsbokdagen 24 april och Bokbytardagen den 16 maj.

Alla aktiviteter har fri entré. Biljetter till barnteater hämtas på biblioteken.


Ladda ned hela programmet på: www.bibli.se/osthammar/program
Aktuell information om biblioteken finns alltid på: www.bibli.se/osthammar

Publicerad
3 februari 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016