Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Styrelsemöte för Företag i Samverkan i Gimo

Företag i Samverkan är ett mervärdesprojekt med syftet att stärka företagarna i Östhammars kommun. Föreningen bildades förra året och påbörjade sitt arbete i oktober 2013. Framförallt har fokus varit på samordning av lokal kompetensutveckling, säger Roland Lindgren, ordförande för föreningen. 

- Föreningen är en följd av Företagslyftet, som drevs innan. Vi tror att det här är en bra väg framåt för både företagarna och kommunens utveckling, säger Roland Lindgren. Vi har inte arbetat så länge än, men hoppas på att visa på positiv utveckling för företagarna.

Föreningen har sex medlemmar och består av de fem orternas olika företagarföreningar samt Östhammars Kommuns tillväxtkontor. Senaste styrelsemötet skedde 27 mars i Bruksgymnasiet i Gimo.

- Under dagens möte har vi diskuterat bland annat hur vi ska nå ut med information till medlemmarna och de fem ben som vår förening står på: handelsutveckling, kompetensutveckling, stärka nätverk mellan företag, att bistå vid upphandling och finansiering, säger Roland Lindgren.

- Företag i samverkan ger oss som kommun en möjlighet till närmare dialog med de små och medelstora företagen, säger Jacob Spangenberg (C), kommunstyrelsens ordförande. Därför är det självklart för mig att delta.

Publicerad
4 april 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016