Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Snart dags att flytta in

Hallå där Christina Hanson...

projektledare för det nya äldreboende på Edsvägen i Östhammar som ska öppna 1 december.

Hur kommer flytten till det nya boendet att gå till?

- Socialnämnden har ansvar för flytten till nya äldreboendet. Det blir ledningen och personalen på respektive boende som genomför flytten. Anhöriga får gärna vara delaktiga. De boende får taxi, färdtjänst eller med anhöriga om de så önskar. 

Hur ser rummen i det nya boendet ut? 

- Lägenheterna är c:a 30 kvadratmeter stora och har burspråk med utsikt mot naturen utanför. Varje lägenhet har en trinett med kylskåp och diskbänk. Det finns också badrum i varje lägenhet, med inredning som kan justeras upp och ner och åt sidan samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Vilka är det som kommer att bo på Edsvägen, kan man ansöka om en plats? 

- Då verksamheterna vid Solgården, Valöhemmet och Kobbens demensboende flyttas till det nya boendet är det i första hand de personer som idag bor dessa boenden som flyttar. För övriga som ansöker och beviljas särskilt boende utifrån sina vårdbehov beaktas om något speciellt boende som t.ex Edsvägen 16 önskas.

Blir det samma personal som på de nedlagda äldreboendena?

- Liisa Harju blir enhetschef (nuvarande chef på Valöhemmet) och Agnetha Mehlstrand (nuvarande chef på Solgården) och Anna Palm (nyrekrytering) blir biträdande enhetschefer. De arbetar nu med uppbyggnaden av den nya personalorganisationen. Undersköterskor och vårdbiträden från berörda verksamheter intervjuades under våren och fick besked om sin nya arbetsplats före sommarsemestern. Drygt 60 personer kommer att arbeta i boendet på Edsvägen.

Kommer någon annan verksamhet att finnas på Edsvägen? 

- Även hemtjänst, hemsjukvård, måltidsverksamhet och dagverksamhet för demenssjuka kommer att finnas i de nya lokalerna.

Publicerad
12 september 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016