Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Östhammars kommun köper biografteatern Storbrunn

 


På kommunstyrelsens möte idag i Östhammar informerade kommunalrådet Jacob Spangenberg (C) om att kommunen kommit överens med IOGT-NTO om ett köp av biografteatern Storbrunn i Östhammar

- Vi är oerhört glada över att vi har kommit överens med IOGT och ser det här som en fantastisk möjlighet för oss att skapa ett kulturhus med stora möjligheter i Östhammar. Vi ser också framför oss att vi ska bygga ett bibliotek i anslutning till de befintliga lokalerna, säger han.

Margareta Widén-Berggren (S), kommunalråd i Östhammar, instämmer.

- Det känns väldigt positivt att vi har kunnat lösa det här i samarbeta med det lokala föreningslivet. Det är bra på flera plan, inte minst det ekonomiska, att vi kan använda befintliga byggnader till kommunal verksamhet istället för att behöva bygga nytt, säger hon.

Lena Hellström, som är chef för Kultur och fritidsförvaltningen, ser positivt på beskedet.

- Min drömbild är att det här blir ett allaktivitetshus som är öppet för alla, oberoende av ålder och intresse. Det blir inte bara ett bibliotek utan också en modern mötesplats med inriktning mot ett brett kulturutbud allt från film, musikprogram, teater och litteratur, säger hon.

Enligt Jacob Spangenberg kommer IOGT-NTO att kunna fortsätta att bedriva biografverksamhet i Storbrunn och ha runt 100 visningar per år. Hans Norberg, ordförande för IOGT-NTO i Östhammar, tycker att lösningen är riktigt bra för båda parter.

- Vi får vara kvar och driva den kulturella verksamhet som vi byggt upp under många år men vi slipper förvaltningen av fastigheten. Och det känns väldigt kul att vi kommer att ha ett bibliotek här igen, precis som vi hade på 50-talet, säger han.

Publicerad
2 september 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016