Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Livsmedelskontroller får högt betyg

Även livsmedelskontroller kontrolleras. Länsstyrelsen gör varje år en revision av hur väl kommunen sköter sitt uppdrag som kontrollmyndighet. Den senaste revisionen visar på goda resultat för Östhammars kommun.

- Det är tack vare att alla våra styrdokument och interna rutiner följs, säger Johan Nilsson, förste miljöinspektör. Revisionen visar att kommunens livsmedelskontroller följer alla krav i den rådande lagstiftningen, och att de företag som betalar en årlig avgift får den opartiska kontroll de betalar för.

Kommunen utförde cirka 300 inspektioner under 2012 hos företag som har livsmedelhantering, exempelvis restauranger.

- Vi får också in få klagomål, vilket tyder på att det är hög säkerhet på våra livsmedelsanläggningar, säger Niclas Ekstrand, miljö- och hälsoskyddsinspektör. 

Misstänkta matförgiftningar och klagomål kan anmälas till kommunen, som har ett myndighetsansvar att utreda ärendet. Kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen vid misstanke om matförgiftning.

Publicerad
17 januari 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016