Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Kommunens första Innovation camp

Den 11 februari anordnas för första gången ett Innovation camp i Östhammars kommun. Innovation Camp är en workshop-lagtävling och går ut på att komma på en genomförbar lösning på ett verkligt problem. Frågeställningen är hemlig tills den presenteras för de tävlande, men den kommer från Östhammars kommun.

- Innovation camp är ett sätt att använda ungdomar som resurser i att lösa viktiga frågor, säger Anna Steinwall, processledare. Det är också ett reellt ungdomsinflytande. Tanken är att lösningen ska vara användbar för den organisation som behöver hjälp.

Totalt deltar 40 elever från olika skolor i kommunen, från årskurs 9 i grundskolan till årskurs 2 i gymnasiet. De kommer att ha 12 timmar på sig att lösa problemet och sedan presentera sin projektplan för en jury bestående av representanter från näringsliv och kommun.

 Innovation camp kommer att genomföras den 11 februari mellan kl 8 och 20 i SKB:s lokaler på Norra Tullportsgatan i Östhammar. Under förmiddagen kommer en expertgrupp med yrkesverksamma inom relevanta områden att finnas på plats för att bistå lagen.

- Deltagarna ska kunna ha fullt fokus under de här 12 timmarna, säger Anna Steinwall. Förutom stöd i form av experter kommer det att finnas mat och dryck caterad till lokalen. Vi tar hand om allt det praktiska, de ska bara köra.

För att ge lagen bästa förutsättningar att arbeta ostört är tävlingen bara öppen för allmänheten mellan klockan 19 och 20 på kvällen, och den som är nyfiken på att titta ska föranmäla sitt intresse till Anna Steinwall.

- Det häftiga med Innovation Camp är att unga personers ideér tas tillvara på. Vi har ambitionen att verkligen använda det här som kommer fram under projektet. Men det kanske dröjer innan det syns, säger Anna Steinwall.

Innovation camp är ett samarbete mellan Östhammars kommun och Ung företagsamhet. Det är en del av projektet Entreprenörskap i skolan, som utvecklas och finansieras som en del av mervärdesprogrammet. Det är ett avtal mellan Östhammars kommun, Oskarshamns kommun, SKB och SKBs ägare.

Publicerad
6 februari 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016