Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Klättring med 38 placeringar

Näringslivet säger att företagsklimatet förbättrats

I den årliga ranking som Svenskt Näringsliv presenterar över företagsklimatet i landets 290 kommuner, klättrar Östhammars kommun från plats 192 till plats 154. En klättring med 38 placeringar!

Kommunfullmäktiges mål är att förbättra företagsklimatet. Ett av våra viktigaste styrtal för att veta om det vi gör leder mot målet är Svenskt Näringslivs Företagsklimatranking.

Vi har klättrat

Efter att ha stampat på plats 175-192 senaste åren känns det därför mycket värdefullt att få besked om att vi klättrat. Det ger oss en bekräftelse på att det vi gör tillsammans med näringslivet i kommunen är bra.

- Samtidigt vill jag vara tydlig med att vi på intet sätt är nöjda, säger näringslivschef Ulf Andersson. I ett första steg är det fullt rimligt att Östhammars kommun placerar sig på övre tredjedelen - alltså åtminstone bland de 100 högst rankade kommunerna.

Insatser såsom värdegrundsarbete och samverkan har genomförts

De insatser som genomförts senaste tiden handlar både om internt värdegrundsarbetet och om samverkan med det lokala näringslivet.

- Tittar vi internt i kommunen har vi inlett ett värdegrundsarbete som bland annat tar sin utgångspunkt i svaret på frågan "Vem är vi till för?", förklarar Peter Nyberg, kommunchef. Konkret har detta lett till att alla tjänstemän med näringslivskontakter genomfört en utbildning i förenklingsarbete, att vi etablerat en kundtjänst för de vanligaste och mest frekventa ärendena samt att vi tar fram – arbetar med – och följer upp handlingsplaner för att de som har med oss att göra ska bli mer nöjda.

Företagarföreningarna samarbetar

Det lokala näringslivet är också själva engagerade i företagsklimatarbetet. Förutom ett partnerskap kring förbättrat företagsklimat har företagarföreningarna organiserat sig i arbete med att utveckla förutsättningarna för det lokala näringslivets konkurrenskraft. Kika gärna på www.foretagisamverkan.se.

För att ta de nödvändiga stegen i vårt förbättringsarbete lägger vi stort fokus på att genomföra förenklingar för företag, förbättra vår kommunikation och tillsammans med företagarföreningarna genomföra riktade utbildningsinsatser kring upphandling och handelsutveckling.

Läs gärna artikeln hos Svenskt Näringsliv. "Åtta på väg åt rätt håll".

Publicerad
6 maj 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016