Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Inspirationsdag på Bruksgymnasiet om Internet väckte tankar

Bruksgymnasiets Liv och Lust-dag för terminen arrangerades i onsdags. Temat var "Må bra, både on- och offline" och handlade om hur Internet och sociala medier påverkar vardagen. Efter frukostmingel på skolans "Stora torg" hölls två föreläsningar i Ladan i Gimo för alla skolans elever och personal, samt elever från Wilhelm Haglunds gymnasium. 

- Dagens tema kändes särskilt aktuellt med tanke på att skolan är på väg att få WiFi, vilket möjliggör fri surf för eleverna på sin telefoner i skolan, säger rektor Anna Eriksson.

Föreläsaren Ronnie Manfredsson inspirerade med att berätta om sin personliga resa från att ha varit en "dataspelande soffpotatis" till att träna Parkour. Fredrik Alverén, som skrivit boken "Såld på nätet", föreläste bland annat om vilka digitala avtryck vi lämnar efter oss på Internet och hur företagen tjänar pengar på alla gratisappar. Dagen avslutades med workshops i klasserna om elevernas egna Internetanvändning och syn på bland annat sociala medier.

- Det är självklart för oss att arbeta för att öka elevernas medvetenhet och ansvarstagande kring sitt Internetanvändande, säger Anna Eriksson.

Publicerad
10 mars 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016