Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Hallå där Peter Nyberg, kommunchef i Östhammar


En ny arbetsgrupp för mark och fastighetsfrågor har bildats på Östhammars kommun. Vi frågar kommunchefen Peter Nyberg vad den nya enheten ska göra.

 

Varför bildas den här nya MEX-gruppen (mark och exploatering)?

- Det finns en stor förbättringspotential i hur vi hanterar mark-, planering- och exploateringsfrågor. Jag tycker inte att vi har varit tillräckligt bra på dessa frågor och att vi kan mycket bättre. Därför har vi gjort en översyn av organisationen under året som gått och resultatet av den var bland annat ett förslag till att bilda en förvaltningsövergripande arbetsgrupp, vilket vi har gjort.

På vilket sätt kommer den nya arbetsgruppen att göra saker bättre?

- Vi har inte varit tillräckligt duktiga på att få med alla berörda aktörer och intressenter, vilket har försvårat processen. Med en mer övergripande grupp så kommer vi att bli bättre på att fånga upp frågor tidigt och på ett bra sätt möta upp de intressenter som vill utveckla Östhammars kommun.

Vilka ingår i den nya arbetsgruppen?

- Det kommer att ingå personer från tekniska nämnden, som äger fastigheterna, samhällsbyggnadsnämden, som gör detaljplanerna, och tillväxtkontoret, som jobbar mycket med företagskontakter och kommunikation. Dessutom kommer jag själv att ingå och så har vi en nyanställd projektsamordnare som kommer att hålla ihop arbetet.

Och vilka frågor kommer den nya arbetsgruppen att ta sig an?

- Vi kommer att identifiera de viktigast projekten i kommunen och aktivt driva och samverka kring de frågor som finns där. Men vi ser det här bara som början, det här är första steget i ett förbättringsarbete som vi tror kommer att göra att oss mycket bättre på att hantera den här typen av frågor.

Publicerad
3 september 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016