Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Föreningslyftet tilldelar medel

Beslutsgruppen för föreningslyftet beslutade vid sitt senaste sammanträde vilka föreningar som får medel för utveckling av verksamheten inom ramen för projektet föreningslyftet. Några av kriterierna för att få medel är bland annat att den sökta aktiviteten ska ge allmännytta, alltså till fler än föreningen, och att det gärna får vara något som sätter kommunen på kartan.

- Föreningslyftet ger föreningar möjlighet till utveckling av sina verksamheter, säger Peter Jansson, utvecklingsledare vid Kultur- och fritidsförvaltningen.

Bland annat har Hargshamns Folketshusförening beviljats medel till byggande av en trädgård vid Folkets Hus i Hargshamn som en gemenskapsskapande aktivitet, Östhammars Litteraturförening för att kunna utveckla Östhammars Ordfestival med fokus även på en yngre målgrupp och Östhammar Friidrott för att bygga en hinderbana intill Frösåkersvallen.

Publicerad
12 maj 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016