Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Förändringar i reglerna kring lokalt aktivitetsbidrag

Fritidsnämnden i Östhammars kommun har beslutat att ändra reglerna för lokalt aktivitetsstöd.  Den största förändringen är att åldersspannet för att få aktivitetsstöd höjs från 20 till 25 år. Aktivitetsstödet omfattar därmed åldersspannet 7-25. Dessutom ersätts det som tidigare benämndes bidrag per sammankomst till ledarstöd.

- Den förändringen vill premiera om man använder 2 eller flera ledare i verksamheten, säger Peter Jansson från kultur- och fritidsförvaltningen i Östhammars kommun.

Aktivitetsbidragsdelen i Östhammars kommuns föreningsbidrag är baserat på samma föreskrifter som det statliga LOK-stödet. Fritidsnämnden beslutade att kommunen anpassar sig till samma regelverk, vilket för kommunens del omfattar alla föreningar som bedriver barn- och ungdomsverksamhet.

Sista ansökningsdag för lokalt aktivitetsstöd är 25 februari och 25 augusti. Under 2014 gäller fortfarande 15 februari eftersom ansökan då gäller hösten 2013. 

Publicerad
11 mars 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016