Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Bygdegårdsföreningen Källör ges begränsad nyttjanderätt

Kommunstyrelsen har idag beslutat att ge Bygdegårdsföreningen Källör ett begränsat nyttjanderättsavtal. Kommunstyrelsen har innan sommaren tagit del av en detaljerad avsiktsförklaring som föreningen presenterat.

- Rapporten visar på ett stort engagemang hos bygdegårdsföreningen och dess medlemmar, säger Peter Nyberg, kommunchef. Vi vill stötta föreningen i arbetet att bevara och rusta upp Societetshuset Källör.

Östhammars kommun är beredd att satsa på Societetshuset Källör och Bygdegårdsföreningen och aktivt medverka till att underlätta för extern finansiering, men också att säkra en insynsplats i styrelsen.

- Kommunstyrelsen har beslutat att ge bygdegårdsföreningen ett begränsat nyttjanderättsavtal, säger kommunstyrelsens orförande Jacob Spangenberg. Vi vill att bygdegårdsföreningen ska ges möjlighet att under kommande tolv månader kunna visa upp huset för intressenter och medlemmar, att fördjupa sitt förberedande arbete, samt att ha uppsikt över byggnaden.

- Det är viktigt att bygdegårdsföreningen har som mål att både unga och gamla får tillträde till lokalerna för sina verksamheter, säger kommunstyrelsens vice ordförande Margareta Widén Berggren.

Publicerad
12 augusti 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016