Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Bälteskampanjen är avslutad

Bälteskampanjen "Bälte på" har genomförts i samverkan mellan Östhammarspolisen, NTF, Forsmarks kraftgrupp, Sandvik, PRO, SPF och Östhammars kommun.

Slumpmässiga kontroller

Kampanjen har pågått under vårterminen och fram till 30 april. Det har gjorts slumpvisa kontroller i skolbussarna för att mäta användandet av säkerhetsbälten.

Ett pris har utlovats till de eleverna i den skolbuss där störst andel använder bälte. Kampanjen är nu avslutad.

Och vinnaren är...

En värdig vinnare av kampanjen blev buss 429, som går till Morkarla skola. Alla elever i skolan har vid alla mättillfällen använt säkerhetsbältet till hundra procent.

- Det utlovade priset går till alla elever i skolan som får åka till Furuviksparken, säger Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef. Eleverna har verkligen varit säkerhetsmedvetna.

Bältesanvändningen har ökat med 14 %

Målet med kampanjen var att öka bältesanvändningen på våra skolbussar. Den har totalt sett ökat med 14%!

Publicerad
7 maj 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016