Gå till innehållet

Olympic day i Östhammar den 30 oktober

Tisdagen den 30 oktober kommer Olympic Day till Östhammar! Då kan du som går i 2:an-5:an träffa flera olymper och att prova massor av olika idrotter! Det kostar inget och det går fortfarande att anmäla sig. 186 barn har redan anmält sig...


Jalmar Sjöberg, en brottare med personligt rekord på 240 kg i bänkpress

Många barn vill prova idrotter på Olympic Day

Olympic Day för barn i årskurs 2-5 kommer till Märsta, Östhammar och Skutskär under höstlovet. Tanken med dagen är att inspirera barn till rörelse och att hitta en idrott som passar. Lokala idrottsföreningar håller i aktiviteterna och det gör att utbudet är olika på de tre orterna. Det kostar inget för barnen att vara med.

Tisdag den 30 oktober

Syftet med Olympic Day är att ortens barn och ungdomar ges möjlighet att hitta varandra. Samtidigt vill man inspirera - få barn och ungdomar att våga utmana sig själva och sprida de olympiska värderingarna. Det här är också en möjlighet för dig i 2:an-5:an att träffa flera olympier och att prova massor av olika idrotter! Välkommen tisdagen den 30 oktober, klockan 10-15 på Frösåkersvallen i Östhammar.

Föreläsning för föräldrar

Under dagen kommer föräldrar till deltagande barn att ha möjlighet att lyssna till Lassi Karonen, roddare, som berättar om sitt idrottsliv, om sina upplevelser av stödet runtomkring och vad som var viktigt när man var ett idrottande barn.

Olympiska killar och tjejer

Du får träffa olympiska idrottstjejer och killar Jalmar Sjöberg (Brottning), Lassi Karonen (Rodd) Nathalie Larsson (Skeet) Alexandra Engen (Cykel-Mountainbike) och  Pim-Pim Johansson (Tennis) som vill visa dig hur kul de är med idrott.

Det går fortfarande att anmäla sig - fram till den 26 oktober

Här kan du anmäla dig direkt -  utan kostnad!

Följande idrotter kommer att finnas med på Olympic Day i Östhammar:

 Bordtennis
Brottning
Dans
Fotboll
Friidrott
Golf
Gymnastik
Innebandy
Ishockey
Juniorgympa
Orientering
Parkour
Ridning
Segling
Simning
Skidor
Skytte

På Olympic Day kan du läsa mer om de sporter coh idrotter som kommer att finnas med i Östhammar.

 

Publicerad
17 oktober 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016