Gå till innehållet

10 december startar expressbuss från Uppsala till Östhammar

Nu blir det enklare och snabbare att pendla till Östhammar. Den 10 december börjar en expressbuss att gå till Östhammar tidigt på morgonen.

Nu blir det enklare och snabbare att pendla till Östhammar

Uppdaterad 2012-11-09

Den 10 december kommer en ny avgång med expressbuss att börja gå till Östhammar på morgonen. Den nya avgången kommer att gå från Uppsala Centralstation klockan 06.20 och vara framme vid Östhammars busstation klockan 07.25.

-          Tidigare har det funnits direktbussar på morgonen från Östhammar till Uppsala men inga i motsatt riktning. Nu kommer det äntligen en bussavgång som gör det enklare för alla arbetspendlare som åker från Uppsala till Östhammar, säger Susanna Segerholm, stabskoordinator på Östhammars kommun.

Tidsvinsten blir femton minuter och efter att bussen plockat upp resenärer från Uppsala stannar den endast i Gimo. 

Snabbare för pendlare

-          Många företag i kommunen hör av sig till oss och säger att förutsättningarna för pendlingen måste bli bättre. Det är viktigt inte bara när man rekryterar ny arbetskraft utan också för att behålla de anställda man har, säger Susanna Segerholm.

Fler turer för buss 866

Andra förbättringar som startar den 10 december är att buss 886 som går mellan Uppsala och Alunda kommer att gå senare turer på kvällar och nätter, vilket den inte gör idag.

-         Det betyder att buss 811 inte kommer att stanna vid några hållplatser mellan Uppsala och Alunda som linjen gör idag. Turerna kommer alltså att gå snabbare, med en tidsvinst på fem till tio minuter. Däremot kommer resande, med buss 811 från Östhammar mot Uppsala, även i fortsättningen att kunna kliva av som vanligt mellan Alunda och Uppsala.

Publicerad
6 november 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016