Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Miljöminister Lena Ek träffar Östhammars kommun och SKB

Idag, onsdag den 15 augusti, träffar miljöminister Lena Ek Östhammars kommun och SKB för att diskutera frågan om det framtida slutförvaret av använt kärnbränsle.

Onsdagen den 15 augusti träffar miljöminister Lena Ek flera representanter från Östhammars kommun och SKB för att informera sig om, och föra dialog runt, frågan om ett eventuellt slutförvar för använt kärnbränsle i Forsmark och hur kommunen förbereder sig inför det sk veto-beslutet.

Närvarande är bland andra kommunalråden Jacob Spangenberg (C), Margareta Widén Berggren (S) och Lennart Owenius (M) samt SKB:s vd Claes Thegerström och och direktören för strategi och program för SKB, Saida Laârouchi Engström.

Medverkar gör också representanter från de olika grupperna i slutförvarsorganisationen:
MKB-gruppens ordförande, Bertil Alm (C)
Säkerhetsgruppens ordförande: Barbro Andersson Öhrn (S)
Referensgruppens ordförande: Anna-Lena Söderblom (M)

Pressträff den 15 augusti kl 11.30 ute i Forsmark på SKB:s kontor ”Vega”.

Publicerad
14 augusti 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016