Gå till innehållet

Hjälp oss att ordna en drogfri skolavslutning

Kommunen samarbetar med högstadieungdomar från årskurs 9 för att ordna en helt drogfri avslutning. Nu vädjar niorna nu till föreningar och företag i kommunen om ett stort eller litet bidrag till den drogfria skolavslutning.

Drogfri skolavslutning planeras i Österbybruk Folkets Park

Förberedelserna inför årets skolavslutning 2012 har redan börjar och i år planerar man för något stort. Kommunen samarbetar med högstadieungdomar från årskurs 9 för att skapa en minnesvärd kväll i alla bemärkelser. Det ska bli en helt drogfri avslutning för högstadieeleverna i Östhammars kommun. Den drogfria skolavslutningen i den 12 juni i år markerar starten på framtida, återkommande drogfria skolavslutningar.

Niorna vädjar till föreningar och företag
För att kunna ro iland projektet vädjar niorna nu till föreningar och företag i kommunen i hopp om ett stort eller litet bidrag till den drogfria skolavslutning.

Minnesvärd kväll, utan alkohol
- Vi som själva ska gå ut nian vill vara med och påverka vår skolavslutningskväll. Vi vill göra något speciellt. I vår kommun, precis som i många andra kommuner, har det varit en del problem med alkohol kring skolavslutningarna. Därför vill vi skapa en extra rolig och minnesvärd kväll som lockar så många som möjligt till en fest som gör att man väljer bort alkohol under skolavslutningen, säger en av eleverna.

Årskurs sju och åtta bjuds in på kvällen
Under kvällen samlas alla niorna i Österbybruks Folkets park och äter en gemensam 3-rättersmiddag. Senare under kvällen är det uppträdande med olika band och disco, då inbjuds alla elever från årskurs sju och åtta in till festområdet.

Nykterhet ett krav för att bli insläppt
För att få komma in på festområdet måste man vara nykter, vilket kommer att kontrolleras med en alkoholmätare.

- Vi är åtta ungdomar i projektgruppen som planerar skolavslutningskvällen, vi bokar lokal, tar fram förslag på band och mat. Vi har också regelbundna träffar med bland annat Carina Karlsson, samordnare på råd- och mellanvårdsgruppen som finns med för att stödja och hjälpa till med planeringen. Även andra representanter från kommunen är engagerade med att stödja oss. Vi behöver en budget på cirka 218 000:- för att förverkliga en drogfri skolavslutning.

Varför ska ditt företag/din organisation med flera vara med?
Genom sponsorbidrag visar ditt företag/din organisation att ni sluter upp och stöttar arbetet med att skapa en drogfri skolavslutning för våra ungdomar.

- Med många positiva krafter som går samman kan vi lyckas att vända trenden att dricka alkohol på avslutningen. Det är här företagen, kommunen och andra sponsorer kan hjälpa till med ett bidrag och göra skolavslutningen till en guldkväll för kommunens ungdomar, säger Malin Eriksson, folkhälsostrateg på kommunen och ansvarig för projektet.

Vill du vara med och sponsra eller kan du stötta projektet på annat sätt?

Kontakta projekt- och  administrativansvarig på Östhammars kommun:
Malin Eriksson
Folkhälsostrateg
0173-864 65
malin.eriksson@osthammar.se

För sponsring använd BG: 233-1361, ange projektnummer: 0095

För mer information om drogfri avslutning, kontakta:
Carina Karlsson, samordnare
Råd och Mellanvårdsgruppen, Socialförvaltningen
0173-86765, 070 5502742  


Ungdomsgruppen som arbetar för en drogfri skolavslutning är:
Alunda: Julia Larsson och Malin Lundin  
Gimo: Jens Lindström och Sebastian Björk
Österbybruk: Elin Gustavsson och Jonathan Israelsson
Östhammar: Amanda Eriksson och Fanny Mattsson

Publicerad
2 mars 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016