Gå till innehållet

Forsmarks skola vann Sveriges största casetävling!

Gymnasiecaset är en tävling för gymnasieskolornas tredjeårselever. Den riktar främst in sig för elever vid ett naturvetenskapligt eller tekniskt program. Laget som vann från Forsmarks skola består av Tomas Wigervall, Caroline Lockwald, Sofia Helmersson och Stina Sellberg.

Forsmarks skola har vunnit Sveriges största casetävling där gymnasieelever runt om i landet visar upp sin förmåga att tillämpa kunskap för att lösa ett praktiskt problem. Tävlingen genomförs i grupper om fyra elever där ett antal uppgifter ska lösas tillsammans under 50 minuter.

55 skolor och 150 lag
"Gymnasiecaset" är en tävling för gymnasieskolornas tredjeårselever. Tävlingen arrangeras av civilingejörsutbildningen Industriell Ekonomi vid Linköpings tekniska högskola tillsammans med Saab och Linköpings Universitet. Den riktar främst in sig för elever vid ett naturvetenskapligt eller tekniskt program då målet för tävlingen är att ge en klarare bild av vad matematik- och fysikkunskaper kan användas till i en civilingenjörsutbildning. I årets tävling deltog 55 skolor och 150 lag.

Kreativ matematisk tävling
Tävlingen anordnas för att ge eleverna en chans att få applicera sina kunskaper inom matematik i vardagen. Eleverna får ett tillfälle att vara kreativa, tänka “utanför boxen” och med realistiska uppskattningar komma fram till rimliga bedömningar och svar.

De fem främsta grupperna kommer tillsammans med sin lärare att bjudas till Linköping torsdagen den 29 mars. Förmiddagen tillbringas på Saab där de bjuder på ett spännande besök där bland annat det bästa laget får testa deras flygsimulator.

Grattis till det vinnande laget
Laget som vann från Forsmarks skola består av Tomas Wigervall, Caroline Lockwald, Sofia Helmersson och Stina Sellberg.

Frågor kan besvaras av Petter Marklund: petter@forsmarksskola.se

Läs mer på hemsidan Industriell ekonomi i Linköping.

Läs mer om hur tävlingen går till.

 

Publicerad
8 mars 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016