Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Mögelproblemen på Tallparksgården utreds

En rad åtgärder är vidtagna för att undersöka och säkerställa en god arbets- och boende miljö för boende och personal på äldreboendet Tallparksgården i Öregrund.

Prover visar på mögel

Prover som tagits visar på förhöjda halter av mögel. Med anledning av detta har huvudskyddsombudet stängt delar av lokalerna bland annat matsalen och ett kontorsrum. Några av de boende har flyttats till andra lägenheter vid Tallparksgården då rummen låg i direkt anslutning till den avstängda matsalen.

Östhammars hem har den 13 januari,  städat matsalen och på måndag kommer en konsult för att utföra ytterligare undersökningar av lokalerna.

Arbetsmiljöundersökning

Socialförvaltningen erbjuder sin personal hälsoundersökning och kommer att genomföra en fördjupad arbetsmiljöundersökning. Informationsmöten planeras in fortlöpande för personalen. 

Anhöriga kontaktade

Förvaltningen har kontaktat anhöriga till boende på Tallparksgården och informerat om situationen. Kommunens sjuksköterskor inom hemsjukvården kommer att vara extra uppmärksamma på de äldres hälsa. 
Socialförvaltningen planerar vidare informationsinsatser varefter situationen utvecklas. 

Läs brev från Östhammarshem 120112, om status gällande Tallgården

För mer information kontakta:
Göran Lidström
Ställföreträdande socialchef
070 - 69 86 211

Publicerad
16 januari 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016