Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Styrgruppen är utsedd


På bilden syns, från vänster: Ingela Pronchev, Regionförbundet Uppsala län, Björn Bylund, Uppsala kommun, Åsa  Kassman-Rudolphi, Uppsala universitet, Hans Oscarsson, Östhammars kommun, Richard Grönlund, FKA, Magnus Lemoine, Högskolan i Gävle, Kenneth Karlsson, Munters, Karin Damberg, SKB, Roger Lamell, Östhammars kommun, Micael Söderström, Atlas Copco,  Margaretha Sjöberg Boström .

- Det som är så bra med Teknikcollege är att det handlar om så många olika typer av utbildningar och jobb som passar både kvinnor och män. Det är bra ingångslöner och det finns gott om jobb. Framtiden ser ljus ut för dem som söker sig till tekniksektorn, säger Margaretha Sjöberg Boström som driver processen med att skapa förutsättningarna för ett teknikcollege i Uppland. 

Företag, kommuner och utbildningsanordnare samarbetar

Nu är den regionala styrgruppen för Teknikcollege i Uppland utsedd. Teknikcollege bygger på att företag, kommuner och utbildningsanordnare samarbetar så att företagen ska kunna rekrytera medarbetare med rätt kompetens från både gymnasiala och eftergymnasiala utbildningar.

Bred förankring

Styrgruppen har huvudansvaret för att upplandsregionens ansökan till Teknikcollege genomförs. Den har också ansvaret för att de skolor som söker certifiering uppfyller de kriterier som krävs för att få bli certifierade för Teknikcollege. Projektet har redan fått en bred förankring berättar Margaretha Sjöberg Boström som är projektledare.

Blandning av företag

- Vi har fått en bra blandning av stora och medelstora företag, allt från verkstadsindustri, järnbruk, gruvnäring, bioteknik och energi. Det är kul att så många olika branscher finns representerade från Tierp, Uppsala och Östhammar som står bakom Teknikcollege Uppland, säger Margaretha Sjöberg Boström.

Ansökan klar till årsskiftet

Styrgruppen höll denna gång sitt möte på Uppsala universitet, Ångströmslaboratoriet. Åsa Kassman, docent vid institutionen för materialteknik, var värd för mötet. Teknikcollege Uppland finansieras av SKB och mervärdesavtalet under tre år. Målet är att ansökan ska vara klar till årsskiftet 2011/2012 och förhoppningen är att certifieringen blir klar till hösten 2012.

De som deltar i Teknikcollege är:

Företag:
Sandvik, Bengt Ahlberg, ordf
FKA, Christina Sandström, vice ordf
Atlas Copco, Micael Söderström
Vattenfall Värme, Hanna Jacobsson
Erasteel, Inga-Lill Myhrberg
SKB, Karin Damberg
Munters, Kenneth Karlsson
IF Metall, Gunilla Hamrin
Uppsala Bio, Kristin Hellman
Dannemora Mineral, Yvonne Gille

Kommuner, utbildningsanordnare, organisationer
Tierps kommun, Jonas Nyberg
Uppsala kommun, Mohammad Hassan
Uppsala kommun, Björn Bylund
Östhammars kommun, Roger Lamell
Östhammars kommun, Hans Oscarsson
Regionförbundet, Ingela Pronchev
Uppsala universitet, Åsa Kassman-Rudolphi
Högskolan i Gävle, Magnus Lemoine
Arbetsförmedlingen
Yrkeshögskolan

För mer information kontakta:

Margaretha Sjöberg Boström, 070-3499948
Projektledare Teknikcollege Uppland

Publicerad
5 maj 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016