Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Näringslivsklimatet klättrar 8 steg

Fortsatt uppåt i företagsrankingen

Företagsklimatet i Östhammar fortsätter sin positiva trend. I årets ranking har Östhammar klättrat 8 steg och hamnar på plats 171 jämfört med 179 förra året. Det visar Svenskt Näringslivs årliga ranking. Enkätundersökningen genomfördes i samtliga 290 kommuner under perioden september till december 2010. Enkäten skickades till 200 företagare per kommun.

33 00 företagare har svarat

Svenskt Näringslivs kommunranking bygger till största delen på enkätsvar från drygt 33 000 företagare från hela landet som satt betyg på hemkommunens företagsklimat. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. Den tyngst vägande delen i rankingen är företagens bedömning av ”Det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i kommunen” där Östhammar alltså stiger i graderna. Positiv är också synen på synen på information och dialog med kommunen, medan IT och telefoni får något lägre betyg jämfört med föregående år.

Höga ambitioner

- Jag är både glad och stolt. Vi har våra starka lokala företag med höga ambitioner, vi har en mycket låg arbetslöshet och ett bra och nära samarbete med det lokala näringslivet. Alla kommuner vill naturligtvis uppåt i rankingen och det det har vi lyckats med. Sedan två år tillbaka arbetar näringsliv och kommun tillsammans med fokus att komma ännu högre. De senaste årens resultat är frukten av det samarbetet, säger Ulf Andersson, näringslivschef i Östhammar.

Presentation av rankingen

Imorgon den 4 maj presenterar Anna-Lena Holmström, regionchef Svenskt Näringsliv 2011 års ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner.
Välkommen på den nästsista nätverksträffen innan sommaren!
Tid: Klockan 07.30–09.00
Plats: Storbrunn i Östhammar

För mer information om Svenskt Näringslivs företagsranking:

Företagsklimat direkt telefon: 0771-78 20 00.

Företagsklimat i Östhammars kommun i Powerpoint-presentation

Läs mer om företagsrankingen 2010 på Svenskt Näringslivs webbsida 

Publicerad
3 maj 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016