Gå till innehållet

Viktigt arbete med dagvatten i Österbybruk 16 nov -1 dec


16 november - 1 december undersöks vattenledningar i Österbybruk

Med start onsdagen den 16 november kommer POLLEX AB på uppdrag av Östhammars kommun att inventera dagvattenanslutningar till kommunens ledningar. Med hjälp av rök och färg undersöks spill- och dagvattenledningar i Österbybruk för att försöka hitta eventuella felkopplingar.

Ofarlig rök

Röken som kan komma upp genom brunnar och ledningar är helt ofarlig. Om röken skulle komma in genom avloppet i huset är det bara att vädra ut den.

Kraftiga vattenmängder vid regn och snö

Vi hoppas att arbetet med dagvattenanslutningarna inte ska vålla er några besvär. Tänk på att arbetet görs för att öka effektiviteten i dagvattennätet för att minska belastningen på avloppsreningsverket, så att det skall kunna omhänderta stora regnmängder.

Vill minska vattenbelastningen

Området som kommer att undersökas är Ekbacka och centrala Österbybruk. Syftet med testet är att kunna minska vattenmängderna och belastningen på avloppsreningsverket. Räddningstjänsten är informerade om att undersökningar med rök kommer att utföras. Om snön har kommit kommer arbetet att skjutas upp.

Innan röktestet startat ber vi er att:


* fylla på vatten i alla vattenlås som finns i fastigheten, exempelvis i
badrum, pannrum, källare och garage. Detta för att undvika att röken kommer in i byggnaden.

* frilägga de spolbrunnar (uppsamlingsbrunnar) som finns på tomten.

Spolbrunnarna kan antingen finnas synliga på tomten eller under marken. Pollex AB kommer att rensa alla frilagda brunnar (om de ej är frilagda i tid kan vi tyvärr ej rensa dem), vilket är en stor fördel för er. Brunnarna finns där för att ni kontinuerligt ska kunna rensa dem. Annars kan stuprören slamma igen, vilket kan medföra fuktskador på fastigheten.

Publicerad
14 november 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016