Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Kommunledningen deltar 22-23 nov i Bryssel på Europadagarna

Järfälla i år, nästa år Östhammar

Europadagarna (som tidigare kallades ”INFO-days”) arrangeras av Stockholmsregionens Europakontor i Bryssel den 22-23 november. Varje år står en svenska kommun som värd. I år stod Järfälla kommun värd för Europadagarna och anordnade en konferens i Järfälla den 5 maj på temat ”Job Ready”.

Östhammar värd för Europadagarna 20112

Nästa år är Östhammars kommun värd för Europadagarna som inleds den 8 maj på Gimo Herrgård och avslutas med att kommunens värdskap i Bryssel under hösten. Syftet med Europadagarna är att knyta samman aktuella frågor på hemmaplan med EU.

Energilösningar för framtiden

Temat för vårt värdskap är ”Energilösningar för framtiden” då dessa viktiga framtidfrågor ska diskuteras ur ett lokalt, regionalt, nationellt  och EU-perspektiv.

EU påverkar lokala och regionala beslut

Många av EU:s beslut har direkt påverkan på lokal och regional nivå. Vilka verktyg har lokala och regionala företrädare idag för att möta dessa, och behövs det nya? Syftet med Europadagarna är att på plats i Bryssel och med aktörer som finns representerade här uppdatera medlemmar i Stockholmsregionens Europaförening i aktuella EU-relaterade frågor av relevans för regionen. Europadagarna är även ett utmärkt tillfälle att utbyta erfarenheter, att nätverka och att ta del av konkret information om EU-relaterat arbete och policyfrågor.

I år kommer följande frågor att belysas:

* Stockholmsregionens utmaningar ur ett EU-perspektiv - med särskilt fokus på ungdomsarbetslöshet, integration och arbetsmarknadsfrågor.

* Aktuellt i EU, såsom långtidsbudgeten, den förnyade inremarknadsakten, aktivt åldrande och solidaritet mellan generationerna samt sociala frågor.

* Presentation om Danmarks stundande EU-ordförandeskap.

 

Publicerad
22 november 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016