Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Kommunen anställer energi- och klimatstrateg

Marcus Jakobson, som sedan en tid tillbaka har arbetat som energi- och klimatstrateg i Östhammars kommun får nu en fast tjänst för att kunna fortsätta med gratis rådgivning till hushåll, kommunala förvaltningar och företag.

Strategiskt och långsiktigt arbete
- Det här tjänsten har funnits tidigare men det som är nytt är att vi har beslutat att göra det till en bestående tillsvidaretjänst. Eftersom energi- och klimatfrågorna är så angelägna är det viktigt att kommunledningen och kommunstyrelsen har ett strategiskt och långsiktigt stöd, säger Jacob Spangenberg, kommunalråd i Östhammars kommun.

Kommunstyrelsen har också beslutat att återbesätta den lediga tjänsten som miljösakkunnig. Tjänsten kommer att utannonseras inom kort.

För mer information kontakta:
Stan Huhta, kommunchef
Telefon: 070 – 670 74 45

Publicerad
1 februari 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016