Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Ja till både bibliotek och bostäder i Gamla Stadshotellet

Idag möttes Kommunstyrelsen för att fatta beslut om vad som ska ske med det före detta stadshotellet i Östhammar och KS röstade igenom att bygga bostadshus och flytta biblioteket till det tidigare stadshotellet.

- Det känns jätteroligt eftersom det är ett mycket bra förslag och vi har hela tiden lyssnat på kringboende. Nu får vi ett nytt fint huvudbibliotek och nya hyresrätter  mitt i centrum, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Spangenberg (C).

Invändningar har tidigare framförts mot detaljplanen som tagits fram för bibliotek, hörsal och nya hyresbostäder i det gamla stadshotellet. Förslaget kommer nu att skickas vidare för beslut i kommunfullmäktige i slutet av september.

 

Publicerad
23 augusti 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016