Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Georgien på besök till Östhammar

Georgiska delegationer på besök till Östhammar
Östhammars kommun bedriver sedan början av 2010 ett framgångsrikt projekt tillsammans med Georgien.

Brandbilar och utsatta barn
- Vi har åkt ner i flera omgångar till Georgien i vitt skilda projekt. Räddningstjänsten i  Östhammar har fraktat brandbilar och brandskyddsutrustning till Georgien och utbildat brandmän. Personal från vår socialförvaltning har utbildat socialarbetare i Georgien i en metod att hjälpa barn vars föräldrar mår psykiskt dåligt. Nu kommer våra samarbetspartners till Sverige för första gången, berättar Stefan Edelsvärd som är internationell samordnare på kommunen.

Från Poti till Östhammar
Den 6-12 februari besöker 3 delegationer Östhammars kommun från staden Poti i Georgien som en del i de SIDA-projekt som pågår mellan kommunerna.

På programmet står studiebesök, utbildning samt projektgruppmöten.

Delegationerna är räddningstjänst, socialförvaltning samt styrgruppen för projekten. Styrgrupperna kommer att ha möte fredag 11 februari på förmiddagen med efterföljande presskonferens 11.30 i sammanträdesrummet Örskär i kommunhuset.

Läs mer om vårt samarbete med Georgien.

Kontakt och information
Internationell samordnare
Stefan Edelsvärd
070-7795111

Publicerad
4 februari 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016