Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Camilla Andersson blir miljösakkunnig i kommunen

Stöd för kommunledningen i miljöfrågor

Rollen som miljösakkunnig på kommunen innebär att arbeta som stöd för kommunledningen i miljöfrågor och att rapporter och följa upp insatserna som görs för miljö och hållbar utveckling.

Lokala miljömål

- Vi har fått den rätta personen för arbetet som miljösakkunnig.  En stor del av hennes arbete kommer att handla om de lokala miljömålen i kommunen och eftersom Camilla har haft ansvaret för miljömålen på länsstyrelsen så är vi glada att nu ha hennes kompetens hos oss, säger Sten Huhta, kommunchef i Östhammars kommun.

Erfarenhet som miljösamordnare

Camilla Andersson är född och uppvuxen i Östhammar men bor idag i Öregrund. Hon har läst geovetenskap och miljökunskap  på Uppsala Universitet och har de senaste10 åren arbetat som miljösamordnare på Länsstyrelsen Uppsala län. Vad säger Camilla Andersson själv, strax efter att ha skrivit på anställningsavtalet?


- Det ska bli jätteroligt. Jag är en aktiv person som gärna tillbringar mycket tid i skärgården – ute på vattnet i kajak och roddbåt. Flera frågor ska bli intressanta att arbeta med, som vatten, landsbygd och klimat. Det finns också många frågeställningar som är kopplade till företagande och miljö, som slåtterängar, betesmarker och ett friskt vatten, berättar Camilla Andersson, blivande miljösakkunnig.

Camilla Andersson börjar den 1 september och kommer att vara placerad under kommunstyrelsen, i staben.

Publicerad
6 maj 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016