Gå till innehållet

25 år i kommunens tjänst, uppvaktning av våra lojala medarbetare

8 december på Forsmarks värdshus

Varje år firas anställda och förtroendevalda som under minst 25 år haft förtroendeuppdrag eller anställning hos kommunen. I år uppvaktas jubilarerna den 8 december klockan 18.00 på Forsmarks värdshus.

Hedergåvor

Örjan Mattsson, kommunfullmäktiges ordförande delar ut hedersgåvor i form av en guldklocka, dam- eller herrur, ett guldhalsband eller ett guldarmband. Deltar vid uppvaktningen gör bland andra kommunalråden Jacob Spangenberg (C), Margareta Widén-Berggren (S) och Anna-Lena Söderblom (M).

Hallå där Ingrid Hedman, som arbetat 25 år i kommunen


Hej Ingrid – kommer du ihåg när du började att jobba här?

Ja, jag arbetade som dietföreståndare på Akademiska och de ringde från kommunen och sade att jag hade fått jobbet som kostchef här på kommunen. Jag ansvarade för alla skolmåltider och arbetade som konsult gentemot förskolor och äldreboenden. Det var 1986, samma dag som Tjernobyl så jag kommer ihåg dagen precis.

Vad har du för bakgrund?

Från början är jag kostvetare och sedan har jag läst biologämnen och var inne på zoologi som var jättekul. Tanken var att jag skulle fortsätta med fysiologi och näringsnära och doktorera. Jag har också arbetat i Norrtälje kommun som kostchef.

Vad är det för skillnad idag jämfört med 25 år sedan?

Jag tycker att det känns som om Östhammar har kommit närmare storstäderna, både Uppsala, Stockholm och Gävle. Tack vare slutförvarsprocessen har kommunen också blivit marknadsförd och syns mer på kartan.

Skulle du rekommendera någon att söka jobb här idag?

Ja, definitivt. Det är en trevlig stad, mysiga människor och folk är vänliga. Konkurrensen är inte heller lika skarp som på vissa andra ställen, här slår man inte undan benen på folk bara för att skynda på sin egen karriär. Som helhet kan jag definitivt rekommendera kommunen som arbetsplats.

Du bor i Uppsala och pendlar till Östhammar - hur är det?

Det har gått bra. Hans Jivander från slutförvarsenheten och jag har pendlat ungefär lika länge. Då var vi nog bara ett par tre som pendlade men sen så har det ökat på, och nu är det nog ett trettiotal.

Till sist – vad finns det för utmaningar i framtiden?

Att jag ska få arbeta mer aktivt med huvudet, mer intellektuella utmaningar vore spännande.


Läs hela listan med jubilarer och övriga deltagare

Publicerad
7 december 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016