Gå till innehållet

Roslagsloppet – racerbåtar och folkfest i Öregrund

Roslagsloppet går av stapeln lördagen den 7 augusti. I år är det ett överraskande stort startfält med över hundra startande.

Man räknar med att mellan 90 000–100 000 följer de tävlande racerbåtarna som startar i Vaxholm och går i mål i Öregrund. Roslagsloppet har körts i över fyrtio år och varje år är det ett speciellt kändislopp som tävlar med sina fritidsbåtar. I kändisklassen deltar i år Robert Aschberg, Steffo Törnquist, Peter Settman och David Hellenius.


Roslagsloppet arrangeras av Öregrund Racingklubb och ingår i Båtveckan som startar onsdagen den 4 augusti. Då kan ungdomar prova på att köra enklare motorbåt och tävlingsbåt medan det blir godisregn för de yngre barnen. På torsdag är det ”Gummirace” ¬– katamaraner som tävlar en mot en i över 100 kilometer i timmen. På torsdag kväll klockan 20.00 spelar Mikael Rickfors i festivaltältet.

Spaceball (gyrosnurra)

Under fredag och lördag är det tivoli och knalle-marknad där IOGT bjuder på klättervägg, spaceball (gyrosnurra), tipspromenad och ballonger.
Själva Roslagsloppet startar på lördag klockan 10.00 i Vaxholm och första båt beräknas vara i mål i Öregrund cirka 13.30. Kvällen avslutas med fest och fyrverkeri.

Här hittar du program för Båtveckan

Läs mer om tävlingen eller anmäl dig till tävlingen senast på fredag på Öregrunds Racerklubbs hemsida

Publicerad
3 augusti 2010
Senast uppdaterad
12 maj 2016