Gå till innehållet

Roden arena - för nya upplevelser och affärer

En stor evenamangsarena ska byggas i Östhammar. Arenan är tänkt att användas för större mässor och tävlingar och kommer att placeras på en central plats i kommunen.

En stor evenamangsarena ska byggas i Östhammar. Arenan är tänkt att användas för större mässor och tävlingar och kommer att placeras på en central plats i kommunen.


Anläggningen kommer att vara igång året runt och bestå av en inomhusarena med läktare som kan användas som ridhus och för träning och tävling av hästar - eller för större evenemang som konserter och mässor. I anslutning till arenan kommer det dessutom att finnas en utomhusanläggning med läktare.

För att vidareutveckla projektet har en projektledare nu anställts, Katarina Lundgren.

- Mitt uppdrag är att driva arbetet framåt. Det handlar om att hitta en lämplig plats för arenan, identifiera intressanta målgrupper och partners och inte minst att hitta ett koncept för en fullständig finansiering. Länsstyrelsen i Uppsala Län är delfinansiär men nu gäller det att få med privata aktörer och föreningar. Det kommer att bli ett spännande och roligt år, säger Katarina Lundgren.

Katarina Lundgren har tidigare arbetat som ridskolechef och varit med om att bygga upp två ridanläggningar och en ridskola. I en tidigare undersökning har kommunen upptäckt att det finns ett stort intresse kring den här typen av anläggning. Användare av arenan skulle enligt kartläggningen vara inom områden som dressyr, hoppning, fälttävlan, voltige, trav, westernridning, islandshästar, körning, användning av Brukshundsklubben och polisens hundträning.

- Projektledartjänsten för Roden Arena lockade många sökanden med god erfarenhet och vi är glada att vi nu äntligen är igång med arbetet, säger Ulf Andersson, näringslivschef i Östhammars kommun. Vi har konstaterat att det finns ett enormt intresse för att bygga en arena för ridsport men samtidigt får vi inte låsa oss utan vara öppna för att arenan kan fylla andra funktioner. Det får Katarinas slutsatser under det kommande året visa oss.

För mer information om projektet kontakta:

Näringslivschef
Ulf Andersson
173-860 85, 070-629 60 85
ulf.andersson@osthammar.se


Projektledare för Roden Arena
Katarina Lundgren
0705 – 12 33 07

Publicerad
28 juli 2010
Senast uppdaterad
12 maj 2016