Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Renoverad lekplats i Öregrund

Under veckan blev Labyrinten på lekplatsen vid Klockstapeln i Öregrund färdig. Där utemiljösamordnare Henrik Sundin och driftenheten tillsammans med arbetsmarknadsenheten och Anton från Öregrunds bygg arbetat för att få den färdig.

Labyrinten är en ny utformning med bland annat ”tittskåp” som lokala förskolor har utställningar i. Henrik berättar att de samverkat med en skolklass från Öregrundskolan för att få den bästa tänkbara utformningen. Barnen har fått gett förslag och önskemål på hur man velat att lekplatsen ska se ut, bland annat kommer bokstäver att placeras ut som barnen får leta upp och bilda ord med mera.

Intill lekplatsen finns det nu också en helt ny toalett som ska underlätta när man är på besök med barnen. Tidigare har det inte funnits någon, Henrik menar att detta är en ny satsning för att underlätta för familjer när de är på besök. Han berättar även att det pågår ett förändringsarbete som kommer påbörjas under hösten där tanken är att satsa mer på lekplatser och skolgårdar runt om i kommunen, mer information om detta kommer.

Kontakter

Publicerad
7 juli 2023
Senast uppdaterad
7 juli 2023
Ansvarig organisation
Miljö