Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Temakväll för att säkra framtidens arbetstillfällen

Företagen i Norduppland står inför en rad stora investeringar och efterfrågan på arbetskraft kommer att öka kraftigt. I tisdags arrangerades en temakväll där representanter för Östhammars kommun, SKB, Stockholms Handelskammare och företagare i kommunen träffades för att diskutera hur vi tillsammans bäst kan möta det kommande behovet.

Östhammars kommun är en del av partnerskapet ”Tillväxtkluster Norduppland” där en av utmaningarna är hur vi kan säkra arbetskraft till de omfattande företagsinvesteringar som planeras i vår region.

 

Företagen i Norduppland räknar med att investera 50 miljarder fram till år 2035. Enligt Tomas Stavbom, regionchef på Stochholms handelskammare, kommer stora delar av investeringarna och utvecklingen de närmaste åren att ske inom tillverkningsindustrin och genom stora satsningar på grön teknik.

 

Östhammar, Tierp, Norduppland, Region Uppsala och drygt 25 privata aktörer samarbetar nu i tillväxtklustret, berättar Fabian Sjöberg, kommunalråd i Östhammars kommun. Näringslivet är drivande men samarbetet är mycket viktigt för oss alla. Vi står inför gemensamma utmaningar som varken industri eller kommun kan lösa var för sig.

 

I det kommande arbetet behöver Norduppland sättas tydligare på kartan som attraktivt för fler att flytta till och arbeta inom de företag som finns i regionen. Satsningar på ökad utbildning och kvalitet i skolan, en stärkt planberedskap för att möjliggöra bostadsexploatering och företagsetableringar samt utvecklad och förbättrad infrastruktur står på kravlistan.

Bildtext: Temakvällen var välbesökt och bland annat fick åhörarna höra Tomas Stavbom från Stockholms Handelskammare berätta om Norduppland som stark tillväxtregion.

Publicerad
1 mars 2024
Senast uppdaterad
1 mars 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret