Gå till innehållet

Stor skadegörelse vid Krutuddens badplats

Natten mot onsdagsmorgonen, den 24/7, har omfattande skadegörelse skett på flera platser i kommunen. Vid Krutuddens badplats har bland annat toaletten och ett förråd blivit helt demolerat.

– De har gått bärsärkagång, vi är bestörta. De har slagit sönder flera kanoter, ute-duschen, förråd och toaletten är helt demolerad. Det är en fruktansvärd onödig skadegörelse som kommer att medföra höga kostnader, säger Anders Hedberg, gatu- och trafiksamordnare vid tekniska kontoret, som var ut och synade skadegörelsen i morse. 

Polis har varit på plats och två personer är gripna.
– Vi uppmanar alla som sett eller hört någonting att kontakta polisen, säger Anders Hedberg.

Förutom skadegörelsen på Krutudden, har skadegörelse även skett vid Sjötorget på bänkar och belysningspollare samt vid Drottninggatan där blomurnor har välts omkull. Utanför Brandstation har även belysningen för pågående utryckning slagits sönder. 

Skadorna kommer att åtgärdas så snart som möjligt

Skadebesiktning kommer att påbörjas redan under eftermiddagen idag 24/7. I samband med det kommer man att skyddstäcka skadade delar inför upprustning.

– Vi kommer så fort som möjligt, efter skadebesiktningen är gjord, att återställa skadorna, säger Anders Hedberg, och tillägger att badplatsen är tillgänglig under tiden som detta sker.

Vi behöver hjälpas åt

Att hantera skadegörelse kostar kommunen ungefär tre miljoner vare år, pengar som kunnat användas till betydligt bättre saker. För att vi ska kunna vara steget före och minska det eskalerande problemet med skadegörelse i vår kommun behöver vi alla hjälpas åt. Om du ser något, rapportera till kommunen genom att ringa Östhammar Direkt på telefon 0173-860 00 eller melja till osthammardirekt@osthammar.se

Att nattvandra är ett annat sätt att bidra, fler trygga vuxna i miljöer där unga vistas är viktigt. Vill du nattvandra? Hör av dig redan idag till Tommy på telefon 072-710 08 90 eller mejla till falt@osthammar.se.

Kontakter

Publicerad
24 juli 2024
Senast uppdaterad
24 juli 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret