Gå till innehållet

Vattenavstängning - Torngatan, Gimo kommun Starttid: 2024-10-28 08:00:00 Sluttid: 2024-10-28 13:00:00 För mer information se Gästrike Vattens hemsida Driftstörningar - Gästrike Vatten 

Sju dagar - klarar du krisen?

Att öva är ett sätt att bli bättre förberedd. I MSB:s utmaning Sju dagar får du öva på att hantera ett långvarigt strömavbrott och ta reda på om du skulle klara dig i sju dagar utan samhällets hjälp vid ett strömavbrott.

Plötsligt går elen. Internet fungerar inte, det finns inget vatten i kranen. Du försöker ringa men signalerna går inte fram. Dagarna går. Det blir kallt inne, maten i kylen blir dålig och ditt betalkort fungerar inte. Vad gör du?
Vid en kris är det viktigt att veta hur du ska agera. Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre.

Utmana dig själv

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tagit fram ett påhittat scenario som heter Sju dagar. Utmana dig själv för att ta reda på vilka val som bäst ökar dina chanser att klara dig. Övningen tar cirka 15 minuter att göra.
Här hittar du länken till MSB:s hemsida och utmaningen Sju dagar – klarar du krisen? (extern länk)

Foldern Sju dagar

Här kan du ladda ner foldern Sju dagar med en checklista över saker som är bra att ha hemma:
Folder Sju dagar (extern länk). Den finns även att hämta på våra bibliotek och i kundtjänsten Östhammar Direkt i kommunhuset, Östhammar. 

Kontakter

Publicerad
23 september 2024
Senast uppdaterad
23 september 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret