Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Shiny UF framgångsrika i SM i Ung Företagsamhet 2024

I går, den 29 maj, hölls prisutdelningen i SM för Ung Företagsamhet 2024. UF-företaget Shiny UF från Bruksgymnasiet i Gimo vann förstapris för årets monter och tog en andraplats i kategorin årets ekologiskt hållbara UF-företag.

Shiny UF erbjuder egenproducerad fast såpa, tillverkad av återvunnen olja från lokala aktörer, för rengöring av hus och hem. UF-företaget består av Elsa Eklund, Lovisa Rooth, Edward Rinaldo och Tilde Njurling som alla är elever på Bruksgymnasiet.

Varje detalj genomtänkt

När SM för Ung Företagsamhet 2024 nyligen avgjordes vann de första pris för årets monter. Juryns motivering lyder: ”Årets vinnande företag har lyckats skapa en stark koppling mellan produkt och monter, där produktens funktion och användning tydligt framgår. Varumärket och företagsnamnet är synligt, och varje detalj i montern är väl genomtänkt, där materialval och design speglar produkt, funktion och värderingar. Besökare i montern möts av engagerad personal som har god produktkunskap och berättar om bakgrund och vision för sin produkt.”
– Fantastiskt och helt otroligt. Vi ville återspegla vår produkt med montern, en gemytlig känsla, och bara vara oss själva. Många andra kör ett mer ”säljigt” sätt, men det gillar inte vi utan vi försökte bara komplettera varandra och vara trevliga, säger Elsa, Lovisa, Edward och Tilde.

Som om det inte vore nog knep de unga företagarna även andraplatsen i kategorin årets ekologiskt hållbara UF-företag. Stort grattis till er, Shiny UF.

Läs mer om SM för Ung Företagsamhet 2024:
Vinnare SM 2024 | Ung Företagsamhet (ungforetagsamhet.se)
Möt två lokala UF-företag inför SM (bruksgymnasiet.se)

Publicerad
30 maj 2024
Senast uppdaterad
30 maj 2024
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret