Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Samarbete för ökad trivsel i Öregrund

På söndag den 2 juni kommer Östhammars kommun att tillsammans med flera föreningar i Öregrund städa på gator, torg och allmänna platser i Öregrund. Alla är välkomna att delta!

Efter initiativ från ideella föreningar i Öregrund kommer Östhammars kommun och flera föreningar att städa, rensa ogräs, klippa buskar med mera på gator, torg och allmänna platser i Öregrund. Bakom initiativet står Öregrunds Tennissällskap, Öregrunds Bygdegårdsförening Societetshuset och Tallparkens Vänner, Öregrundrådet med flera föreningar. 

Vi välkomnar den här typen av initiativ från ideella föreningar, säger Erik Kjellberg, Gatu- och fastighetschef i Östhammars kommun. Syftet är att dagen ska bli en start för fortsatt arbete med att hålla Öregrunds centrum rent och välskött och därmed öka trivseln för såväl boende som besökare.

Från kommunen deltar driftpersonal från Öregrund och Östhammar och ser till att serva och tillhandahålla redskap samt att frakta bort skräp och annat material.

Från de deltagande föreningarna lyfter man fram Öregrunds unika kulturvärden och att underhåll och skötsel av den offentliga miljön är allas angelägenhet. Målet med initiativet är att uppmuntra alla att kontinuerligt hålla Öregrund välskött med såväl ideella som kommunala insatser. Alla bjuds in att delta under dagen!

 

Välkommen att delta! 

Tid: Söndag den 2 juni, kl 9-15.

Samling: Rådhuset, Öregrund

 

Mer information:

Erik Kjellberg, fastighetschef Östhammars kommun, 070-210 93 70, erik.kjellberg@osthammar.se

Björn Hygstedt, ordförande Öregrunds Tennissällskap, 070-553 61 54, bjorn@hygstedt.com

Dagen kallas även för Lubbe Nordström-dagen efter författaren Lubbe Nordström, vilken myntade uttrycket Lort-Sverige under en reportageresa för Radiotjänst i samarbete med medicinalstyrelsen 1938. Reportagen skapade stor debatt om de bostadssociala bristerna i det svenska samhället. Lubbe Nordström var en ofta sedd sommargäst i Öregrund.

Kontakter

Publicerad
31 maj 2024
Senast uppdaterad
31 maj 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret