Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen, 29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet. Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset. Läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

Vattnet måste stängas av akut i Hökhuvud den 30 april. I nuläget finns ingen uppskattad tid för när vattnet kommer släppas på igen. Dricksvatten finns vid kyrkan, ta med eget kärl att bära vattnet i. För mer information se Gästrike Vatten´s hemsida

Så här påverkar strejken våra verksamheter

Imorgon torsdag kan den av Kommunal varslade strejken, träda i kraft. Om så sker så kommer strejken att påverka hela kommunens verksamhet.

Östhammars kommun har fått ett varsel från fackförbundet Kommunal om stridsåtgärder som avser följande yrkesgrupper och arbetsplatser:

  • Måltidspersonal vid Frösåkersskolan
  • Städenheten
  • Fastighetsdrift i Öregrund, Österbybruk och Östhammar

Under strejken kommer vi inte ha möjlighet att avhjälpa alla ärenden som kommer in utan vi kommer att tvingas prioritera och åtgärda främst de mest akuta åtgärderna samt de ärenden där det finns en risk för hälsa och liv.

Vad är det som påverkas?

  • Kommunens utemiljöer kommer att påverkas, det innebär att exempelvis klippning av gräs, buskar och häckar, tömning av sopkorgar samt skräpplockning inte kommer att utföras. Sand- och grusupptagning kommer att utföras av den entreprenör som vi redan har upphandlad och kommer därmed inte att påverkas.
  • Kommunens offentliga toaletter kommer att vara stängda.
  • Omsorgsverksamheten, hemtjänsten samt förskole- och skolverksamheten kommer att påverkas vad gäller städning och beredning av mat. Städning av toaletter och matsalar kommer att prioriteras. Förskole- och skolbarn kommer att serveras mat men i enklare, kall form. Alla inom äldreomsorgen kommer att serveras mat, det gäller även de personer som har specialkost av något slag. Dock kommer valmöjligheterna av mat att vara begränsad.
  • Drift av våra egna fastigheter kommer att påverkas vad gäller avhjälpning av felanmälningar och städning. Kommunen kommer att säkerställa att fastighetsdriften kan skötas och vi kommer att prioritera dessa i ordningen omsorgsboenden, förskolor, skolor och därefter idrottsanläggningar. Vi kommer endast att åtgärda akuta fel med hjälp av upphandlade entreprenörer.
  • Inga vaktmästeritjänster vid skolorna kommer att utföras.
  • Våra kultur- och idrottsanläggningar kommer att påverkas vad gäller städning och därmed kommer dessa möjligtvis att behöva begränsa sin öppettider alternativt stängas.
  • Österbybruks simhall kommer att stängas. Vi kommer att hänvisa våra besökare till Gimo simhall som är öppet för allmänheten på söndagar. För öppettider se vår hemsida www.osthammar.se.
  • Ungdomsgårdarna i kommunen kan komma att påverkas vad gäller städning och därmed eventuellt behöva stängas/begränsa öppettider.

Kontakter

Publicerad
17 april 2024
Senast uppdaterad
17 april 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret