Gå till innehållet

Vattenavstängning - Torngatan, Gimo kommun Starttid: 2024-10-28 08:00:00 Sluttid: 2024-10-28 13:00:00 För mer information se Gästrike Vattens hemsida Driftstörningar - Gästrike Vatten 

Rörelse i fokus på Idrottens dag

Träning, föreningsliv och Pidde P – det var tre av höjdpunkterna på Idrottens dag som firades den 26 september på Idrottsgården i Gimo. Elever från Vallonskolan, Vretaskolan och anpassad grundskola deltog under dagen i olika aktiviteter med syftet att skapa rörelseglädje.

Idrottens dag firas varje år över hela Sverige med målet att inspirera barn till att röra sig och upptäcka glädjen i fysisk aktivitet. Under dagen fick eleverna chansen att prova på ett brett utbud av idrotter, bland annat paracykel, rullstolsrugby, orientering, boule, badminton, karate och boccia. Varje station gav barnen möjlighet att utforska något nytt och uppleva glädjen i rörelse. Evenemanget var ett samarbete mellan RF-SISU Uppland, Gimo IF och flera andra lokala idrottsföreningar. Dagen avslutades med en efterlängtad konsert av Pidde P, som blev en minnesvärd upplevelse för många elever.

– Det är fantastiskt att se hur barnen tar till sig olika idrotter och upptäcker att rörelse är kul. Huvudsyftet med Idrottens dag är att skapa en positiv upplevelse kring fysisk aktivitet och samtidigt ge barnen chansen att hitta en idrottsförening där de kan fortsätta utvecklas, säger Wilhelm Widerholm, ansvarig för RF-SISU Upplands rörelsesatsning i skolan.

Idrottens dag rullstolsinnebandy

Jamie och Felix testar på rullstolsinnebandy.

– Vi är tacksamma för det fina samarbetet mellan RF-SISU Uppland och kommunen, skolorna, Gimo IF och övriga lokala föreningar som har ställt upp. Vi hoppas att evenemanget har byggt broar mellan barnen och idrotten, avslutar Wilhelm Widerholm.

Barn från Vretaskolan

Felicia, Athena och Khenna hoppades få en autograf av Pidde P efter spelningen.

Publicerad
1 oktober 2024
Senast uppdaterad
1 oktober 2024
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret