Gå till innehållet

Planerna för nya bostäder i Snesslinge avslutas

Efter ett långt och omfattande arbete har Bygg- och miljönämnden fattat beslut om att avsluta två påbörjade detaljplaner för bostäder i Snesslinge.

De detaljplaner som avses är fastigheterna Snesslinge 12:225, ett område mellan Stenfjärden och Stenskärsviken samt Snesslinge 12:126, båda fastigheterna finns i Stenskär cirka 11 km väster om Öregrund. Planerna har tidigare varit ute på samråd.

Områdena är redan bebyggda och efter granskning gör nu länsstyrelsen bedömningen att kommunen har en skyldighet att bygga ut kommunalt vatten- och avlopp om dessa fastigheter ska exploateras ytterligare. Detta bedöms inte kunna bli verklighet i området inom de närmaste åren. Därför har nu Östhammars kommun beslutat att avsluta planarbetet.

För närvarande behöver vi anpassa vår bostadsplanering utifrån de restriktioner som Länsstyrelsen ger oss. Det betyder samtidigt att vi behöver lyfta fram möjligheterna med småskaliga lösningar med enskilda avlopp på landsbygden där det inte ställs krav på detaljplaner, säger Lars O Holmgren, ordförande i Bygg- och miljönämnden.

Mer information om detaljplanearbetet finns på Snesslinge 12:225 och Snesslinge 12:126.

Publicerad
13 februari 2024
Senast uppdaterad
13 februari 2024