Gå till innehållet

Vattenavstängning - Torngatan, Gimo kommun Starttid: 2024-10-28 08:00:00 Sluttid: 2024-10-28 13:00:00 För mer information se Gästrike Vattens hemsida Driftstörningar - Gästrike Vatten 

Nytt beslut fattat om stimulansbidrag och ortsdialoger

Kommunstyrelsen har beslutat att införa ett stimulansbidrag som kan sökas av privatpersoner, föreningar och företag för att bidra till allmännyttiga insatser i kommunen. Samtidigt införs ortsdialoger på kommunens fem tätorter, där medborgare ges möjlighet att framföra förbättringsförslag och ställa frågor två gånger om året. "Det här är ett sätt att få fler att ta initiativ och skapa förändring i vår kommun," säger kommunstyrelsens ordförande Fabian Sjöberg.

Stimulansbidrag

Den 22 oktober beslutade kommunstyrelsen att införa ett stimulansbidrag som kan sökas av privatpersoner, föreningar och företag. Syftet med bidraget är att uppmuntra och stödja initiativ som på något sätt bidrar till en allmännyttig insats i kommunen, och därmed stärka det lokala samhällsengagemanget och skapa värdefulla mervärden för alla invånare.

Ortsdialoger 

Det fattades även beslut om ett införande av ortsdialoger på kommunens 5 tätorter. Detta kommer ske två gånger per år och är en chans för medborgare att lyfta fram förbättringsförslag, samtala och ställa frågor till kommunen. Temat för dialogerna sätts utifrån vad de boende på orten vill diskutera, föreslå eller få mer information om. 
– Det här är ett sätt att få fler personer att ta intiativ i vår kommun. Jag stöttar delaktighet och detta är ett effektivt och enkelt sätt som skapar möjlighet till förändrig i vår kommun, säger Fabian Sjöberg, kommunstyrelsens ordförande.  

Publicerad
22 oktober 2024
Senast uppdaterad
22 oktober 2024
Ansvarig organisation
Kommunstyrelsen