Gå till innehållet

Klart med ny aktör på Krutudden

Nu har en överenskommelse träffats om kioskverksamhet på Krutudden i sommar. I fredags möttes Krister Carlsson från Östhammars kommun och den nye aktören Alexander Lindgren för att skaka hand om kontraktet.

Alexander Lindgren kommer att bedriva kioskverksamhet och uthyrning av kajaker och paddelbrädor på Krutudden i sommar. Det ger boende och besökare möjlighet att på ett nytt sätt upptäcka mer av Östhammar via sjövägen. Den nya verksamheten kommer dra igång under juni månad.

Ser fram emot att få igång aktivitet

Jag hoppas kunna få igång lite aktivitet ute på Krutudden nu i sommar. Tidigare har jag bedrivit kajakuthyrning på Rävsten, men denna kombination av verksamhet blir något nytt för mig. I kiosken kommer det att erbjudas glass, godis, våfflor och kaffe till försäljning. Hoppas du vill titta förbi, vi ses i sommar, säger Alexander.
Alexander Lindgren - Krutudden

Alexander Lindgren kommer att bedriva kioskverksamhet och hyra ut kajaker och paddelbrädor på Krutudden i sommar.

Rustas upp

Krutudden rustas upp inför sommaren med bland annat en ny sand på stranden.

Vi kommer rusta upp och lägga dit mer och ny sand. En ny gungställning kommer att sättas upp och vi renoverar beachvollybollplanen och sätter dit ett nytt nät. Det kommer att bli riktigt fint, säger Henrik Sundin, utemiljösamordnare.

Nya evenemangstaxor gör det lättare för dig att arrangera evenemang!

På senaste kommunfullmäktigesammanträdet togs beslut om att korrigera de evenemangstaxor som tidigare funnits i kommunen. Nu blir det enklare för dig som privatperson, förening eller entreprenör att arrangera ett evenemang.

Läs mer om hur du går tillväga här: Nya evenemangstaxor gör de lättare för dig att arrangera evenemang! - Östhammars kommun (osthammar.se)

Vill du boka Krutudden?

Är du intresserad av att boka Krutuddens dansbana eller stora scen? kontakta oss direkt bokalokal@osthammar.se, eventuella nycklar till Krutuddens stora scen/dansbanan hämtas ut under kontorstid hos Östhammar direkt.

Nytt ljudkonstverk


”Vi går i våra spår” är en elektroakustisk komposition som utforskar mötet mellan landskapet, lyssnaren och det ljudande materialet. Det är ett samarbete mellan kompositörerna Anna Haglund och Elize Arvefjord. Ljudkonstverket kommer att finnas tillgängligt på Krutudden i Östhammar från och med 2 juni och kan upplevas via din egen smartphone och hörlurar.

Publicerad
20 maj 2024
Senast uppdaterad
20 maj 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret