Gå till innehållet

Invigning av lekplatsen på Sjötorget

Den 31:a maj fylldes Sjötorget i Östhammar av glada barn, såpbubblor och sång när den nya lekplatsen invigdes. Lektornet, som har en historisk anknytning med sjötema, är ett välkommet tillskott till området och anpassat till de äldre barnen.

På Sjötorget finns det sedan tidigare en klätterställning som var lämplig för barn upp till cirka sex år.

Vi ville skapa en plats för de äldre barnen också, men med samma färger och känsla, säger utemiljöstrateg Henrik Sundin. Det har även skapats en hinderbana i trä som påminner om vass och ska bidra till sjötemat.

sjötorget-invigning-2024-2

Historisk anknytning

Det nya lektornet är inspirerat av ett utkikstorn som fanns vid Kvarnberget i Källör vid början av 1900-talet. Lektornet harmoniserar väl med den befintliga paviljongen för att skapa en sammanhängande miljö.

Sång och dans

Barn från förskolorna Fröet, Tomtberga, Marieberg och Logården samt Edsskolands fritids var på plats för att fira invigningen. Sångerskan Emma D Haglund bjöd på fin sång som barnen dansade till. Även kommunstyrelsens ordförande, Fabian Sjöberg, deltog i firandet genom att hålla tal och klippa bandet.

Det är fantastiskt kul att Sjötorget fortsätter att utvecklas till en samlingsplats för fler åldrar, säger Fabian Sjöberg.

sjötorget-invigning-2024

Kontakter

Publicerad
31 maj 2024
Senast uppdaterad
31 maj 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret